Matt Demets en Vladi Van De Wiel in een soort ballet rond de bal. Harelbeke toonde zich gisteren, in tegenstelling tot hun voorbije matchen, bijzonder efficient in de zone van de waarheid.  N De Zitter  KSVO

Na de knappe 5 op 9 in de voorbije drie matchen, kon KSVO een goede zaak doen tegen RC Harelbeke. Mits een zege, kon het zich naar de rustige middenmoot hijsen en tegenstander Harelbeke, voorlaatste in de stand, op 11 punten zetten. Harelbeke verloor in 2023 drie keer op rij.

Weerzien met Sören Dutoit en Jaan Vanwildemeersch

Trainer Leleu gaf vertrouwen aan de ploeg, die het vorige week meer dan uitstekend deed bij leider Sparta Petegem. Bij de bezoekers kwetste Ernest N’For zich vorige week en was afwezig. In doel was het een prettig weerzien met Sören Dutoit, die rond nieuwjaar KSVO inruilde voor RC Harelbeke. Even verrassend in de opstelling, was de aanwezigheid van Jaan Vanwildemeersch, ook een ex-KSVO speler.

IJskoude douche na sterke openingsfase

KSVO eiste de openingsfase op en kwam al heel vroeg dicht bij een doelpunt, toen Heirwegh op links de diepte werd ingestuurd. Sören Dutoit redde met een knappe voetveeg. Even later vond Van de Wiel de vrijstaande Mézine, maar het kanon van onze topschutter stond deze keer niet scherp. Hij trapte hoog over. Op het kwartier was er een knappe actie van Soli in de zestienmeter van de thuisploeg. Het puntertje van de aanvaller ging niet zover naast. Toch bleef KSVO voor de meeste dreiging zorgen, maar er was pech mee gemoeid, toen Mézine aan de 2de paal knap teruglegde tot bij de goed gevolgde Mestdagh, die de bal tegen de paal trapte. Na een hoekschop devieerde Mézine de bal knap richting doel, maar Dutoit redde in een nieuwe hoekschop. Geen vroege en verdiende voorsprong voor KSVO en even later volgde de ijskoude douche, toen Kasmi een vrije trap voorbij doelman Verbrugge duwde (0-1). KSVO was duidelijk van slag en Harelbeke plooide massaal terug. Mézine zag nog een kopbal de buitenkant van de paal likken, maar op slag van rust kwam het heel goed weg. In een enorme scrimmage, redde Gillian Verbrugge liefst 3 doelrijpe pogingen van Kyeremeh, Vanwildemeersch en Noppe. Rusten deden we met een 0-1 tussenstand, waarin KSVO de kansen miste en de bezoekers dodelijk efficiënt waren.

Sören Dutoit zorgt voor kantelmoment

De 2de helft verliep volgens een voorspelbaar scenario. KSVO dat probeerde, maar nauwelijks een gaatje vond in de goed georganiseerde verdediging van de “Ratjes”. Dutoit had weinige last met een schuiver van Heirwegh en Demets trapte over doel na een fraaie combinatie tussen Cnudde, Vandenheede en Mézine. Harelbeke kwam er nauwelijks uit, maar na een misverstand in de Oudenaardse verdediging, moest Verbrugge zich toch reppen om de bal uit de voeten van Soli te halen. Halverwege de 2de helft, kreeg KSVO dé kans op de gelijkmaker, toen Mézine een hoekschop op doel kopte en de bal door een verdediger met de hand werd beroerd. Doelman Sören Dutoit stond zo plots oog in oog met Lorenzo Heirwegh, waarmee hij jaren samen heeft gespeeld bij KSVO. Sören heeft een reputatie van strafschoppen stoppen en na wat “gejen” rond de strafschopstip, stopte onze gewezen doelman de penalty van Heirwegh. Tot zijn grote opluchting, zag Dutoit de afgeweken rebound ook nog eens net naast huppelen. Op z’n moment besef je: “Het zal niet voor vandaag zijn” en KSVO zou de kelk tot op de bodem moeten ledigen. Nadat Van Herreweghe pal in de handen van Dutoit kopte, counterde Harelbeke pijlsnel en invaller Santens zou 2 keer kort na elkaar scoren. Eerst verzilverde hij een counter met een droge knal (0-2) en even later stond hij op de goede plaats om een snelle aanval op recht aan de verste paal binnen te koppen (0-3). En alsof het nog niet genoeg was, kreeg Van Herreweghe een voorzet pardoes tegen het lichaam, waardoor Verbrugge een 4de keer was geklopt (0-4). Harelbeke was deze keer dodelijk efficiënt in de afwerking. KSVO hing in de touwen en bleef deze keer erg ontgoocheld achter en blijft zo hangen in de onderste regionen. Het ziet Harelbeke 3 punten dichterbij sluipen.

“Van het kastje naar de muur gespeeld”

0-4 op het scorebord: het oogt als een afstraffing en na afloop van de wedstrijd was bezoekend trainer Bruno Derveaux natuurlijk tevreden met het resultaat, al voegde hij er meteen aan toe, dat zijn ploeg tot aan het openingsdoelpunt, door KSVO van het kastje van de muur werd gespeeld. “Oudenaarde was technisch ook beter dan ons, maar wat de laatste weken niet lukte, lukte ons vandaag wel: scoren. En we werden dan nog eens geholpen op het einde, door een owngoal van de thuisploeg. We zijn gelukkig, we zijn met de punten weg, maar Oudenaarde was beter dan ons.”
Heel eerlijke analyse van de Harelbeekse trainer. De paarswitten scoorden tot voor speeldag 20 amper 18 doelpunten en lukte er nu in 1 wedstrijd 4! Stefan Leleu was het volledig eens met de analyse van de Harelbeekse trainer. Voor zijn troepen komt het er nu op aan, om de rust te bewaren, de koppetjes leeg te maken en de focus te leggen op de match van komend weekend op het kunstgras van KSV Oostkamp.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Mulliez, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede (77’ De Waele), Van De Wiel Novinchanova (77’ Van Wambeke), Heirwegh, Cnudde, Demets (67’ Van Meenen) en Mézine

KRC Harelbeke: Dutoit, Van Damme (83’ Delbeke), De Smet, Van Mol, Toye, Vanwildemeersch, Soli, Noppe, Kasmi (68’ Santens), Vandenbroucke en Kyeremeh (79’ Feys)

Doelpunten:

23’ 0-1 Kasmi
76’ 0-2 Santens
83’ 0-3 Santens
87’ 0-4 Van Herreweghe (O.G.)

Gele kaart: Van De Wiel, Vandenheede (KSVO), Vandenbroucke en Feys

Wedstrijdleiding: Ref: Verslycken Yves; AR1: D'Haene Niels; AR2: Verleysen Pieter
 


Wedstrijd

zaterdag 01/04 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

27

57

2

KFC Sparta Petegem

27

46

2

KRC Gent

28

46

2

Cercle Brugge U23

28

46

2

KSV Oostkamp

28

46

6

KSC Dikkelvenne

28

44

7

KFC Merelbeke

27

43

8

SC.E. AALST

27

42

9

Jong Essevee

28

41

10

K.S.V.O

28

38

11

KVV Zelzate

27

36

12

Olsa Brakel

27

35

13

KM Torhout

27

32

14

FC Gullegem

27

31

15

RC Harelbeke

27

28

15

KVK Westhoek

28

28

17

RFC Wetteren

27

27

18

EM United

28

9

Kalender

01/04

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

15/04

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Lokeren-Temse

22/04

19u30

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

29/04

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

07/05

15u00

RFC Wetteren

-

K.S.V.O.

14/05

15u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

Topscorers

1

Jerome Mezine

14

2

Matt Demets

10

3

Lorenzo Heirwegh

8

4

Jarno Jourquin

4

5

Robin Van Wambeke

3

6

Victor Van Meenen

2

7

Gilles Van Herreweghe

1

7

Casper de Buysscher

1

7

Mathias Vercauteren

1

7

Nathan Mingiedi

1

7

Kevin Gallo

1

7

Guillaume Cnudde

1