Casper De Buysscher kreeg deze week slecht nieuws. Hij herviel in zijn oude blessure en momenteel is het koffiedik kijken naar wat de oorzaak kan zijn. Gans KSVO steunt onze jonge aanvaller en hoopt dat hij zo vlug mogelijk volledig hersteld geraakt.    

Wisselvalligheid is dit seizoen echt troef bij KSVO. Na 2 uitstekende prestaties en een daaraan gekoppelde 4 op 6 tegen toppers KSV Oostkamp en Sparta Petegem, volgde een bittere pil tegen RC Harelbeke. De bonus die KSVO na nieuwjaar hierdoor had opgebouwd, smolt vorige week weg.

KVCSV Oostkamp: een West-Vlaams sprookje

Onze tegenstander, KVCSV Oostkamp, leeft momenteel wel op een wolk. De nieuwkomer in deze reeks begon met een knappe 10 op 12 en vooral de 6-0 tegen Harelbeke stak er bovenuit. Het verloor dan wel tegen Jong Essevee en Jong Cercle, de 2 belofteteams in onze reeks, maar de rest was wel indrukwekkend. Het speelde gelijk tegen Lokeren-Temse en haalde zwaar uit op leider Eendracht Aalst (0-4). Op de laatste speeldag van het kalenderjaar gleed Oostkamp in eigen huis verrassend uit tegen Olsa Brakel: 0-1, meteen de eerste thuisnederlaag voor de West-Vlamingen in 2,5 jaar. Oostkamp miste daar een unieke kans om als nieuwkomer, net zoals Union SG, herfstkampioen te worden. In de eerste match van dit kalenderjaar verbaasde KSVO vriend en vijand door na een sterke prestatie de Oostkampers met een 4-2 nederlaag naar huis te sturen. Hierna haalde Oostkamp 7 op 9, met 2 uitzeges en een gelijkspel in eigen huis tegen Eendracht Aalst.

De gespeelde wedstrijden van KVCSV Oostkamp:
 
1 KVSCV Oostkamp – Sparta Petegem 4-2
2 KVK Westhoek - KVSCV Oostkamp 1-1
3 KVSCV Oostkamp – RC Harelbeke 6-0
4 KVSCV Oostkamp - FC Merelbeke 2-1
5 Jong Essevee - KVSCV Oostkamp 3-1
6 KVSCV Oostkamp – KRC Gent 2-1
7 Jong Cercle - KVSCV Oostkamp 2-1
8 KVSCV Oostkamp – Zelzate KVV 1-1
9 FC Wetteren - KVSCV Oostkamp 1-3
10 KVSCV Oostkamp – Lokeren-Temse 1-1
11 Torhout KM - KVSCV Oostkamp 1-1
12 KVSCV Oostkamp – Erpe-Mere United 2-0
13 SC Dikkelvenne - KVSCV Oostkamp 3-3
14 KVSCV Oostkamp – FC Gullegem 3-1
15 Eendracht Aalst - KVSCV Oostkamp 0-4
16 KVSCV Oostkamp – Olsa Brakel 0-1
17 KSVO - KVSCV Oostkamp 4-2
18 Zelzate KVV - KVSCV Oostkamp 1-4
19 KVSCV Oostkamp - Eendracht Aalst 2-2
20 FC Gullegem - KVSCV Oostkamp 1-2KSV Oostkamp bezet na 20 speeldagen de derde plaats en moet enkel Lokeren-Temse en Sparta Petegem voor zich dulden, die respectievelijk een bonus van zes en vijf punten tellen. De ploeg won 10 matchen, verloor 4 keer en speelde 6 keer gelijk. Met 45 gescoorde doelpunten haalt de ploeg gemiddeld ruim 2 goals per match. Enkel in de verloren match tegen Olsa, kon de ploeg niet scoren.

De doelpunten werden gemaakt door:

10: Vanhaecke Jules en Vanhaeren Dylan
8: Willem Broes
5: Claeys Zico
3: Canoot Phil en Benoot Thys
2: Plasschaert Rien en Declerck Louis,
1: Dildick Neil en Timmerman Jari

De verdediging incasseerde 24 tegendoelpunten, met 3 clean sheets.

Teveel tegengoals

In deze reeks hang alles dicht bij elkaar, zowel bovenaan, waar het verschil tussen het nummer 1 en het nummer 2 amper 1 punt bedraagt. Tussen het nummer 2, Sparta Petegem, en het nummer 3, KSV Oostkamp, gaapt een kloof van 5 punten. Ook onderaan zit, met uitzondering van Rode Lantaarn Erpe-Mere United, alles nog op een zakdoek. Gullegem, Harelbeke en Westhoek zijn momenteel de meest bedreigde ploegen, maar de kloof tussen KSVO en de barrageplaats, die momenteel wordt ingenomen door Harelbeke, bedraagt slecht 5 punten. Spanning troef dus, en die zal naar alle waarschijnlijkheid nog een poos aanhouden.  
“We zijn nog niet klaar in deze reeks”, was de conclusie van trainer Stefan Leleu na de zware thuisnederlaag tegen KRC Harelbeke. “In deze match misten wij op cruciale momenten de kansen. Paal en doelman Dutoit hielden ons in de eerste 25 minuten van de verdiende openingstreffer. En een ongeschreven voetbalwet zegt dat, als je zelf niet scoort, je het deksel op de neus krijgt. Met 0-1 was er geen man overboord. Gelukkig pakten we net voor de rust geen tweede goal. Toen dacht ik ‘dit is ons geluk’. In de tweede helft dwongen we nog wat kansen af. Vanop de stip kregen we een unieke mogelijkheid om langszij te komen, maar die grepen we niet. Dan wist ik dat het heel moeilijk zou worden. In de laatste 20 minuten, gaven we te veel weg. Al is 0-4 overdreven.”
Overdreven of niet, maar 4 tegengoals slikken tegen een ploeg, die er tot voor de match bij KSVO zelfs niet in slaagde om een gemiddelde van 1 doelpunt per match te scoren, stemt tot nadenken. Het zat Stefan Leleu hoog. “Op den duur worden we kampioen van de tegendoelpunten wat me een beetje stoort”, verwijst de Oudenaardse trainer naar 42 tegengoals in 20 matchen. Enkel hekkensluiter Erpe-Mere United slikte meer doelpunten: 44 om precies te zijn. Jong Cercle scoorde 5 keer in Oudenaarde. Bij Merelbeke pakte de defensie van de geelhemden 6 goals. Racing Gent, Torhout en Sparta Petegem (2x) konden de netten van KSVO 3 keer bol zetten. Zo zit je vlug aan een bijzonder negatief doelsaldo van 13.
Hoe verwerkt een nog altijd heel jonge spelersgroep deze zware nederlaag? “De nederlaag is zeker hard aangekomen,” zegt Stefan Leleu. “Dinsdag maakten we nog eens een korte analyse en de spelers wisten ook heel goed wat de pijnpunten waren. De nederlaag werd doorgespoeld, met een goede training op dinsdag en donderdag en nu ligt de focus volledige op Oostkamp.”

Oostkamp: ploeg met ijzersterke thuisreputatie

En een trip naar Oostkamp, het nummer 3 in de tussenstand, wordt allesbehalve een plezierreisje. Bij de West-Vlamingen zal de 4-2-nederlaag van begin januari nog vers in het geheugen liggen. “In Oostkamp gaan we wellicht minder het spel moeten maken”, blikte Leleu vooruit. “We zullen misschien wat rapper kunnen omschakelen. Ik vond dat we tegen Harelbeke wel de oplossing vonden, maar de kansen niet verzilverden. Soms zijn er matchen dat het niet lukt. Dit was er zo één. Ik moet de cijfers nog even bekijken, maar ik denk dat Oostkamp op eigen kunstgras nog niet veel liet liggen.” KSVO won alvast de heenmatch na 1 van de beste wedstrijden van dit seizoen. “Veel is er sedertdien niet veranderd bij Oostkamp,” weet onze trainer. “Het blijft een sterke tegenstander, die vooral in eigen huis op hun kunstgrasveld aan een sterke reeks bezig is. Thuis pakte Oostkamp 21 op 30. Olsa Brakel is de enige ploeg die er drie punten veroverde.

Spelersinfo:

Geen geschorsten voor de uitmatch op het kunstgras van KSV Oostkamp.
Bij KSVO komt het wederoptreden van aanvoerder Jesse Martens en centrale middenvelder Nathan Mingiedi steeds dichter. Milan Cambier maakt na zijn kruisbandletsel snel vorderingen, maar zal nog minstens een maand out zijn. Over Casper De Buysscher kregen we deze week helaas minder goed nieuws. De jonge Oudenaardse aanvaller herviel jammerlijk genoeg in zijn oude blessure, wat voor een kwaliteitsvolle jonge speler als hem, heel hard is aangekomen. Hij wil zo graag op het veld staan, om zich te bewijzen en plezier aan het spelletje te beleven, maar door de 2 operaties en de lange revalidatie, is hij nu kostbare tijd aan het verliezen. De oorzaak van de terugkerende pijn moet liefst zo snel mogelijk gevonden worden, zodat hij pijnvrij kan trainen en spelen. Ook wij rekenen op hem om ons team te versterken met zijn kwaliteiten. Nu moeten we hem alle mentale steun bieden en op zoek gaan naar een juiste diagnose.
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1