Jourquin (nr. 7) balt de vuist. Hij trapte zopas de 0-1 tegende touwen.  N De Zitter  KSVO

Na de zware en toch wel ontnuchterende nederlaag tegen RC Harelbeke, moest KSVO op zoek naar eerherstel. Een uitmatch bij nieuwkomer KSV Oostkamp, dat in de heenmatch een 4-2 nederlaag slikte, was echter geen geschenk. De ploeg uit de regio Brugge heeft een ijzersterke thuisreputatie en was omwille van die nederlaag, uit op revanche.

Thimo Spileers aan de aftrap, Jesse Martens voor het eerst op de bank

Bij KSVO 3 jongelingen aan de aftrap. Guillaume Cnudde is al weken vaste waarde en ook Victor Van Meenen en Thimo Spileers kregen een nieuwe basisplaats. Victor speelde op de plaats van Demets en Spileers verving centraal achterin de zieke Mulliez. Heel goed nieuws zagen we op de Oudenaardse bank. Naast invallers Demets, De Waele, Van Wambeke, zat voor het eerst dit seizoen onze kapitein Jesse Martens.

KSVO was nu wel eens heel efficiënt

De match begon zoals verwacht, met de thuisploeg die meteen uitpakte met powerplay en op zoek trok naar een vroeg doelpunt. Echte doelkansen leverde dat niet op tegen een goed georganiseerd KSVO. Na 5 minuten noteerden we de eerste schuchtere poging van de thuisploeg, maar het kopballetje van Claeys stierf uit in de handen van Verbrugge. De thuisploeg probeerde het met de lange bal in de rug van onze centrale verdedigers, maar die trokken meer dan hun streng. Op het kwartier kwam er evenwicht in de match en Heirwegh werd voor het eerst diep gestuurd. De gevaarlijke voorzet van Lorenzo ging echter aan alles en iedereen voorbij. Toch een eerste waarschuwing voor de thuisploeg, die al vroeg moest wisselen. Lenihan kwam na een luchtduel zeer slecht neer op het kunstgras en moest na minutenlange verzorging worden vervangen. Kort daarop kreeg Heirwegh plots de bal voor de voeten in de zestienmeter. Hij was te verrast en kon te weinig kracht in zijn schot steken. Alhoewel echt doelgevaar aanvankelijk uitbleef, was dit best wel een leuk match, gespeeld aan een hoog tempo. Rond het halfuur viel de eerste echte kans van deze match. Vanhaecke glipte voor één keer door de buitenspelval en mocht alleen op Verbrugge af. Onze doelman redde echter magistraal de poging van de topschutter van de thuisploeg. Even later ging Bragard zijn lijn af en zijn gave voorzet werd door diezelfde Vanhaecke over doel gekopt. En toen sloeg KSVO plots genadeloos toe. Heirwegh dropte een hoekschop in het pak en na wat flipperkastvoetbal, trapte Jourquin de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg voerde meteen de forcing, maar Verbrugge heerste in de lucht en zijn verdedigers deden de rest van het werk. Net voor het rustsignaal was er een mooie Oudenaardse aanval op de flank, via Mestdagh, Cnudde en Van Meenen. De voorzet werd door Mézine aan de 2de paal droog binnengetrapt: 0-2 en meteen de 12de seizoentreffer voor onze 38-jarige spits.

Strafschopfase kantelmoment in 2de helft

Groot nieuws noteerden we bij aanvang van de 2de helft. We kregen het debuut in dit seizoen van onze kapitein Jesse Martens. Lorenzo Heirwegh bleef in de kleedkamer. Jesse pakte zijn eerste speelminuten na 6 maand blessureleed. De thuisploeg wist wat het moest doen bij de start van de 2de helft. Veel verschil met het eerste kwartier van de eerste helft was er niet, tot op het uur Vandenheede de bal ongelukkig tegen de hand kreeg in de fatale zone. Strafschop volgens de nieuwste richtlijnen. Vanhaecke trapte laag, Verbrugge zat er héél dichtbij, maar de aansluitingstreffer was een feit (1-2). Het beloofde nog een bang en lastig laatste half uur te worden, want de thuisploeg rook plots bloed en drukte het pedaal nog wat dieper in. Het dropte veel voorzetten in de Oudenaardse zestien, maar net zoals in de eerste helft, hield onze verdediging goed stand. KSVO probeerde er af en toe uit te komen, maar kon niet voor dreiging zorgen. Onze geelhemden kwamen even later goed weg, toen een poging na hoekschop door Vanhaecke, via de hand van Verbrugge en de onderkant van de lat terug het veld in botste. Dame Fortuna leek zowaar eens de kant van KSVO te kiezen! De levensgevaarlijke Vanhaecke zorgde nog eens voor dreiging met een doelrijpe voorzet, maar ook nu zat Verbrugge, laag uitvallend, er goed tussen. Het spel werd een stuk bitsiger en even vreesden we voor een kort wederoptreden van Jesse Martens, nadat die een stevige charge kreeg. Jesse kon gelukkig verder, maar kreeg even later zelf een gele kaart na hevig protest, toen Cnudde van op de eigen helft leek af te gaan op doel, maar werd afgevlagd voor buitenspel. In de dying seconds kreeg de thuisploeg enkele vrijschoppen en corners. Cnudde ontsnapte nog één keer, maar werd voor het strafschopgebied ten koste van een overtreding afgestopt. Weg laatste kans. In het absolute slot kreeg de thuisploeg nog een vrije trap op een zeer gevaarlijke plek. De poging strandde in de muur, maar de bal bleef in de zestienmeter hangen, tot Declerck de bal voor de voeten kreeg en de fel bejubelde gelijkmaker binnentrapte. 2-2 was meteen de eindstand.

Die verdoemde blessuretijd

We moeten eerlijk zijn en zeggen dat de thuisploeg wel kreeg wat het verdiende, maar het was voor KSVO uiteindelijk opnieuw zuur om in de extra tijd weer punten te verliezen. Na de off-day van vorige week, mag KSVO terugblikken op een goede collectieve prestatie. KSVO blijft het goed doen tegen de toppers van deze reeks. Het speelde gelijk op Sparta Petegem, Eendracht Aalst en haalde 4 op 6 tegen Oostkamp. Volgende week wacht alweer een belangrijke match tegen staartploeg KVK Westhoek, dat deze week na een slechte reeks resultaten, trainer Bruno Debo op straat zette.

Wedstrijdinfo:

KVCSV Oostkamp: Martens Emiel, Vanhaeren, Declerck, Decloedt, Claeys (76’ Timmerman), Lenihan (16’ Plasschaert), Maus; Bragard, Suffys, Puskas (62’ Canoot), Vanhaecke (76’ Dildick)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers, Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Cnudde (89’ Van Wambeke), Van Meenen (84’ De Waele), Heirwegh (46’ Martens Jesse) en Mézine