Doelman Gillan Verbrugge, hier geflankeerd door keeperstrainer Kurt Vandoorne, mag terugblikken op een zeer sterke match. Met 2 heel knappe rediingen in de slotfase, hield hij het punt aan de Scheldeboorden.  N De Zitter  KSVO

KSVO verloor vorige week 2 punten in blessuretijd en KVK Westhoek kon al 12 matchen op rij niet winnen. Bovendien werd trainer Debo bedankt voor bewezen diensten en ontstond er een polemiek rond de aanstelling van de nieuwe trainer Stijn Meert. Genoeg kruiden om er een boeiende match van te maken, in de buik van het klassement.

Ook Nathan Mingiedi terug uit blessure

Eén wijziging in het elftal van KSVO. Kapitein Jesse Martens nam de plaats in van de jonge Victor Van Meenen. Lorenzo Heirwegh was toch fit voor de dienst en stond aan de aftrap. Naast Matt Demets, Robin Van Wambeke en Victor Van Meenen, zagen we voor het eerst sinds 11 november 2022, Nathan Mingiedi terug in de kern. Hij begon na zijn blessure op de bank.
Bij onze tegenstander KVK Westhoek stonden de nieuwkomers Thiel en Dewaegemaeker aan de aftrap. KSVO kon mits een zege een kloof van 8 punten slaan met zijn opponent.
De aftrap werd gegeven door niemand minder dan Dempsey Vervaecke, 9 seizoenen in Oudenaardse loondienst en goed voor 109 doelpunten in bijna 300 matchen.

KSVO al vlug op achtervolgen aangewezen

KSVO trok meteen naar voor en Cnudde legde aan de 2de paal terug tot bij Mézine, die scoorde, maar het doelpunt werd voor heel nipt buitenspel afgekeurd. Aan de overkant was het wel meteen raak. Een afgeweerde bal viel pardoes voor de voeten van Dirk-Jan Dewaegemaeker en die draaide de bal haarfijn voorbij de verbouwereerde doelman Verbrugge in de verste kruising (0-1). Een zondagsschot of bewust gedaan? Feit is dat dit wel degelijk een heel mooi doelpunt was en KSVO dus al vroeg op zoek moest naar de gelijkmaker. De bezoekers voelden zich gesterkt door deze voorsprong en Cremers probeerde het met een schuiver. Verbrugge ging goed plat. KVK Westhoek organiseerde zich goed en het was oppassen voor de snelle flanken. Toch kreeg KSVO de kans op de gelijkmaker. Heirwegh schoot van dichtbij op doelman Maxence Dannel en de rebound van Cnudde ging nipt naast. Aan de overkant ontsnapte KSVO aan een dubbele achterstand. Het schot van Simoens week af op een Oudenaardse lichaamsdeel, maar Verbrugge had nog een ultieme reflex in huis en duwde de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. Ook op de rebound van Scholaert, bleef hij overeind. Nadat Dewaegemaeker een hoekschop niet zover over kopte, was KSVO meteen dicht bij de gelijkmaker. Een halve misser van Mézine, zorgde ervoor dat de bal tot bij Heirwegh kwam, die meteen uithaalde. Dannel had opnieuw een heel goede redding in huis. Het laatste wapenfeit in een onderhoudende eerste helft, was een schot van Dewilde, recht op Verbrugge.

Doelkader en doelman Verbrugge houden KSVO in de match

Dezelfde 22 protagonisten begonnen aan de 2de helft en Mézine kopte al vlug aan de eerste paal een hoekschop van Heirwegh naast. KSVO probeerde maar het was Westhoek, dat voor het gevaar zorgde. Eerst zag een heel sterke Dewaegemaeker zijn kopbal stranden op de kruising en even later zeilde zijn poging tegen de binnenkant van de paal. Hier kwam KSVO heel goed weg en Dame Fortuna lachte eindelijk eens naar KSVO. En enkele tellen later, kwam het zelfs op gelijke hoogte, toen Jérôme Mézine zijn deviatie … via de binnenkant van de paal in doel zag gaan (1-1)! Westhoek was nu even aangeslagen en KSVO drukte door. Mézine stuurde de ingevallen Van Wambeke weg op rechts en zijn doelrijpe voorzet werd door een paniekerig verdediger via de bovenkant van de lat in hoekschop ontzet. Van de Wiel zorgde voor de volgende actie. Zijn voorzet werd door Van Wambeke goed gecontroleerde en in de draai nipt over getrapt. Deze wedstrijd kon in het slotkwartier echt nog alle kanten uit, want KVK Westhoek herstelde het evenwicht en dreigde opnieuw. Dewilde knalde een open kans naast en aan de overkant devieerde Mézine een vrije trap van Heirwegh opnieuw via de paal in doel. Ook dit feestje ging niet door wegens nipt buitenspel. Doelman Verbrugge zou in die prangende slotfase de held worden. Eerst zweefde hij enig mooi een hard schot van Dewaegemaeker, de gevaarlijkste man, klasrijk uit de kruising en kort voor het einde was hij opnieuw heel attent op een doelpoging van Simoens, die hij in hoekschop duwde. Ook in een triootje nieuwe corners, bleef hij overeind. Een nieuw schot van Dewaegemaeker ging nipt naast, maar het slotakkoord was voor KSVO. Mestdagh zag zijn voorzet-schot op de kruising stranden en op de hierop volgende hoekschop, kopte Mézine over doel. Zo viel er geen winnaar te noteren in deze toch wel leuke wedstrijd.

Dit KVK Westhoek is bijlange nog niet dood

Het doelkader en beide doelmannen speelden een prominente rol in deze match. Maar de algemene teneur op de persconferentie na de match was: “Wat staat KVK Westhoek daar op die voorlaatste plaats te doen?” Huidig T1 Dominique Cauwelier van KVK Westhoek had het over een gemiste kans om met 3 punten naar huis te gaan, maar loofde vooral zijn ploeg, die na een woelige week, de rug rechtte en duidelijk toont, dat het de strijd niet opgeeft. De ploeg speelde volgens hem de beste match van het seizoen en ook de versterkingen toonden alvast hun meerwaarde. Ook KSVO-trainer Stefan Leleu kon zich aansluiten bij de mening van zijn concullega en loofde de onverzettelijkheid van zijn team, op de momenten waarop de spelers het moeilijk hadden.
Eén zaak is zeker: er volgen nog 12 finalematchen om het behoud, in een reeks, waar iedereen van iedereen kan winnen.
“Met een punt schiet men niets op,” wordt al te vaak gezegd. Maar in de gegeven situatie zorgt dit punt ervoor, dat KVK Westhoek op 5 punten achterstand blijft en door het verlies van FC Wetteren en KM Torhout, koekt het onderaan nog meer samen. Volgende week wacht alweer een zware opdracht bij Jong Essevee.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (61’ Mingiedi), Spileers, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Heirwegh (82’ Demets), Martens (76’ Van Meenen), Cnudde (61 Van Wambeke) en Mézine

KVK Westhoek: Maxence, Gaillez, Thiel, Himpe, Cremers, Dewilde Yentl, Mahieu, Scholaert (78’ Coppin), Jodts, Dewaegemaeker en Simoens

Doelpunten:

10’ 0-1 Dewaegemaeker
64’ 1-1 Mézine

Gele kaarten: Herreweghe, Jourquin (KSVO), Gaillez en Jodts (KVKW)

Wedstrijdleiding: Jan Krieken; AR1: Cedo Gregoire Carpels; AR2: Quinten Straetmans
 


Wedstrijd

zaterdag 01/04 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

27

57

2

KFC Sparta Petegem

27

46

2

KRC Gent

28

46

2

Cercle Brugge U23

28

46

2

KSV Oostkamp

28

46

6

KSC Dikkelvenne

28

44

7

KFC Merelbeke

27

43

8

SC.E. AALST

27

42

9

Jong Essevee

28

41

10

K.S.V.O

28

38

11

KVV Zelzate

27

36

12

Olsa Brakel

27

35

13

KM Torhout

27

32

14

FC Gullegem

27

31

15

RC Harelbeke

27

28

15

KVK Westhoek

28

28

17

RFC Wetteren

27

27

18

EM United

28

9

Kalender

01/04

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

15/04

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Lokeren-Temse

22/04

19u30

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

29/04

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

07/05

15u00

RFC Wetteren

-

K.S.V.O.

14/05

15u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

Topscorers

1

Jerome Mezine

14

2

Matt Demets

10

3

Lorenzo Heirwegh

8

4

Jarno Jourquin

4

5

Robin Van Wambeke

3

6

Victor Van Meenen

2

7

Gilles Van Herreweghe

1

7

Casper de Buysscher

1

7

Mathias Vercauteren

1

7

Nathan Mingiedi

1

7

Kevin Gallo

1

7

Guillaume Cnudde

1