Matt Demets, hier op de foto met Niels Mestdagh, lag met een heel knappe invalbeurt aan de basis van La Remontada. De andere invaller, Robin Van Wambeke zorgde uiteindelijk voor het punt.    

Na het gelijke spel tegen KVK Westhoek, wou KSVO op bezoek bij Jong Essevee minstens een punt rapen. Jong Essevee kon de voorbije 5 matchen niet winnen, verloor ook de heenmatch op KSVO met 2-1 en trok dus op zoek naar eerherstel. KSVO komt de laatste maanden stukken beter voor de dag in uitmatchen, dan in thuismatchen. Kon het ook die lijn doortrekken in Zulte?

Vladi Van De Wiel niet fit

Beide trainers Frederik D’Hollander en Stefan Leleu, zorgden deze week voor een geanimeerde babbel over hun verleden. Zij speelden destijds samen bij zowel Zulte Waregem als KSVO.
Geelzwart kende deze week enkele door ziekte afwezige spelers op training. Met uitzondering van Vladi Van De Wiel Novinchanova, was iedereen fit voor de dienst. Nathan Mingiedi, zelf pas terug uit blessure, verving Vladi, centraal op het middenveld. Jesse Martens startte ook op de bank. Hij werd in de basis vervangen door de jonge Viktor Van Meenen. Bij Jong Essevee ontbrak de geschorste Thiam Cheik Ahadou. Topschutter Sylla zag zijn schorsing van 2 speeldagen na beroep, teniet gedaan worden en stond dus aan de aftrap.

Uitgeteld aan de rust? Bijlange niet!

KSVO trok op het kunstgrasveld meteen naar voren, maar werd koud gepakt, toen doelman Verbrugge eerst nog een schot redde, maar geklopt werd op de rebound van Sergeant (1-0). KSVO wist meteen hoe laat het was. Er volgde echter meteen reactie. Vandenheede kreeg de bal voor de voeten in de zestienmeter, maar knalde de gelijkmaker van dichtbij op doelman Carnewal. Van Meenen zette zich even later knap door op links en leverde een al even knappe voorzet naar Heirwegh, die net niet bij de bal kon. Aan de overkant kopte Kotchkarov nipt over doel, maar nog voor het halfuur stond KSVO al op een dubbele achterstand. Na Oudenaards balverlies, volgde een snelle counter, afgewerkt door Sylla (2-0). Mézine kon net niet bij een voorzet van Heirwegh en aan de overkant voorkwam doelman Verbrugge verder onheil op een knappe kopbal van Kotchkarov. KSVO claimde even later een strafschop, toen een Essevee-verdediger al dan niet vrijwillig de bal met de hand beroerde, maar de ref liet doorspelen tot ongenoegen van KSVO. De thuisploeg kon meteen counteren en Sylla prikte simpelweg de 3-0 tegen de touwen. Protest leverde enkel maar een gele kaart op voor T1 Stefan Leleu. Op slag van rust werd Van Meenen diep gestuurd, maar zijn schuiver werd door doelman Carnewal in hoekschop geduwd. Geen treffer voor KSVO, dat bij de rust zo goed als uitgeteld leek.

Knappe invalbeurt Demets, ook invaller Van Wambeke pikt zijn doelpuntje mee

Thimo Spileers kreeg kort voor de rust een elleboog tegen het oog en kon niet meer verder. Hij werd vervangen door De Waele. De meest optimistische KSVO-supporters hoopten alsnog op een mirakel en dachten terug aan de remonte van het jaar 2018, toen KSVO op FC Knokke een kwartier voor tijd een 3-0 achterstand omboog in een 3-4 overwinning. Dat optimisme werd echter meteen in de kiem gesmoord, na alweer een vlotte aanval over links. Heyde trapte simpel de 4-0 tegen de touwen. Wat nu? KSVO leek rijp voor de slachtbank en Leleu gooide met Demets en Van Wambeke zijn laatste troefkaarten op tafel. Demets bedankte meteen met een vrije trap, prachtig rond de muur gedraaid: 4-1 en een eerredder. Even later kwam er toch weer hoop in de Oudenaardse rangen, toen opnieuw Demets de assist gaf aan Van Meenen, die de achterstand op enkele minuten tijd halveerde (4-2). Je zag plots twijfel bij Essevee en hoop bij KSVO. De snelle counters van de thuisploeg kwamen er niet meer uit en KSVO drukte steeds meer zijn stempel op deze match. Cnudde trapte 2 keer naast en aan de overkant zag Biebuyck zijn schot nipt naast gaan. Demets draaide een nieuwe vrije trap niet zo ver over en Verbrugge redde aan de overkant knap, toen De Jaegere na een knappe solo plots voor hem opdook. Een kwartier voor affluiten kwam de spanning volledig terug in de match, toen KSVO nu wel een strafschop kreeg na een handsbal. Demets poeierde de 4-3 staalhard tegen de touwen en het geloof in een mirakel was nu echt aanwezig. En jawel! Na een enorme scrimmage, duwde Robin Van Wambeke de bal uiteindelijk over de doellijn: 4-4 en het Mirakel van Zulte leek geboren. Na een iets te felle tackle op Heirwegh, gingen de poppetjes even aan het dansen. De ref gaf geel aan Cappelle en Carnewal en rood voor keeperstrainer Kurt Vandoorne, wegens hevig protest. Heirwegh moest met een vleeswonde worden vervangen door Martens. Het mooie voetbal was nu echt verdwenen en het werd nu een ware cupmatch. Essevee probeerde het nu zowaar met de hoge bal, maar Sylla ging al te opzichtig neer in een poging om een strafschop te versieren. In een prangende slotfase, sleepte KSVO uiteindelijk op karakter nog een onverhoopt punt uit de brand.

Het Mirakel van Zulte

We moeten al heel ver in onze archieven duiken om KSVO ooit een 4-0 achterstand te hebben zien ophalen. In 2018 was er die memorabele terugkeer in Knokke en ergens in de jaren 60 van de vorige eeuw, haalde KSVO ook eens een 1-4 achterstand op in de laatste 10 minuten van een thuismatch. Een achterstand van 4 doelpunten ophalen, hebben we echter niet teruggevonden en daardoor mogen we vanaf nu spreken van “Het Mirakel van Zulte”. KSVO bezorgde zichzelf zo een geweldige opsteker voor de komende match tegen Olsa Brakel, maar trainer Leleu en zijn staf zullen toch wel wakker liggen, van de 4 doelpunten die iets te gemakkelijk werden weggegeven.
KSVO blijft dit seizoen o zo onvoorspelbaar en doet het in de uitmatchen prima. Na de 1-1 op Harelbeke, 2-2 op Oostkamp, 3-3 op Sparta Petegem, is er dus nu de 4-4 op Essevee. De volgende uitmatch is op KM Torhout. Misschien tijd om te gokken op een 5-5?

Wedstrijdinfo:

Jong Essevee B: Carnewal, De Buysscher (46’ Cappelle), Sylla, Kotchkarov (63’ Abou Bakr), De Jaegere, Labie, Biebuyck, Wulleman, Heyde, Demuynck, Sergeant (77’ Bracke)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers (46’ De Waele), Mestdagh, Vandenheede, Mingiedi (52’ Demets), Heirwegh (82’ Martens), Cnudde), Mézine (52’ Van Wambeke) en Van Meenen

Doelpunten:

2’ 1-0 Sergeant
25’ 2-0 Sylla
38’ 3-0 Sylla
47’ 4-0 Heyde
54’ 4-1 Demets
58’ 4-2 Van Meenen
77’ 4-3 Demets (penalty)
80’ 4-4 Van Wambeke

Gele kaarten:

Cnudde (KSVO), Leleu (T1-KSVO), Cappelle en Carnewal (Essevee)

Rode kaart: Kurt Vandoorne (KT-KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Stove Florian; AR1: Delporte Nick; AR2: Vandewiele Harry
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1