Matt Demets en Donovan Habbas scoorden vorige week elk 2 doelpunten. Voor KSVO leverden die doelpunten een onverhoopt punt op, voor Olsa konden die goals een nederlaag tegen Gullegem niet vermijden.    

Na de remontada op het veld van Jong Essevee, kijkt KSVO nu streek- en kleurengenoot Olsa Brakel in de ogen. Olsa doet het in tegenstelling tot het afgelopen seizoen niet zo goed en heeft vooral in eigen huis een reuzengroot probleem. De enige thuiszege dateert reeds van op de openingsspeeldag, toen Eendracht Aalst met 2-1 wandelen werd gestuurd. In de uitmatchen gaat het met 18 behaalde punten merkelijk beter. KSVO moet dus op zijn hoede zijn voor Olsa.

KSVO kon in de voorbije 5 confrontaties geen enkele keer winnen van Olsa Brakel

Vorig seizoen haalde KSVO tegen Olsa Brakel geen enkel punt. Op de openingsspeeldag werd het een 1-3 nederlaag, na een 1-0 ruststand in het voordeel van KSVO. Spits Robin Nelis, momenteel tijdelijk naar de B-kern verwezen, was de boeman van dienst met 2 goals. Ook in de terugwedstrijd scoorde hij. KSVO kwam er die match nauwelijks aan te pas en het werd 2-0 voor Olsa. Dit seizoen was de match in Brakel een heel ander gegeven. KSVO kwam tegen de gang van het spel 1-0 achter, in een eerste helft, waarin het doelkader en doelman Jasper Otte KSVO van een verdiende treffer hielden. In de 2de helft werd het 1-1 via Mézine, die enkele minuten later rood pakte, voor het al dan niet vrijwillig gebruiken van de arm in een luchtduel. Brakel kon ondanks de numerieke meerderheid echter nooit aanspraak maken op meer dan een punt. KSVO verloor 4 van zijn laatste 5 wedstrijden tegen Olsa. Het is al geleden van december 2014, dat het nog eens kon winnen van Olsa Brakel en dat doet natuurlijk pijn aan de Scheldeboorden.

Thuis slechte leerling, uit één van de betere.

Olsa kende vorig seizoen een sterke campagne, beloond met een plaats in de top 5 en deelname aan de eindronde. Het zag wel sterkhouders als Kevin Haezebroeck en Ludovic Buysens vertrekken en koos voor verjonging. Met Donovan Habbas haalde het een bij KSVO bekende speler in huis. Met Loic Thissen zag het wel een sterkhouder afhaken na nieuwjaar. Hij zette wegens beroepsbezigheden een stap terug en speelt nu bij R.A.E.C. Mons in de 3de divisie
Olsa doet het in thuiswedstrijden met 7 behaalde punten heel slecht, met amper 1 zege – op de openingsspeeldag tegen Aalst – en 4 gelijke spelen. Enkel Rode Lantaarn Erpe-Mere United doet nog slechter. Uit daarentegen is een ander verhaal. Het haalde 18 punten uit 12 matchen en deed dat met 5 zeges en 3 gelijke spelen. Het doet hiermee zelfs beter dan KSV Oostkamp, het nummer 4 in de stand.
Olsa staat op een met FC Gullegem gedeelde 13de plaats met 25 punten, eentje minder dan KSVO. Beide ploegen behaalden die punten uit 6 overwinningen en 7 gelijke spelen. Ze verloren elk 10 keer.

Gespeelde wedstrijden OLSA BRAKEL
 
1 Olsa Brakel – Eendracht Aalst 2-1
2 KVV Zelzate - Olsa Brakel 2-2
3 Olsa Brakel – SC Dikkelvenne 2-3
4 Sparta Petegem - Olsa Brakel 2-2
5 KRC Gent - Olsa Brakel 3-0
6 Olsa Brakel - Westhoek KVK 0-0
7 FC Wetteren - Olsa Brakel 2-3
8 Olsa Brakel – Sp. Lokeren-Temse 0-3
9 Erpe-Mere United - Olsa Brakel 2-3
10 Olsa Brakel – KM Torhout 0-0
11 Jong Cercle - Olsa Brakel 1-0
12 Olsa Brakel - KSVO 1-1
13 FC Gullegem - Olsa Brakel 2-4
14 KRC Harelbeke - Olsa Brakel 2-0
15 Olsa Brakel – FC Merelbeke 1-1
16 KSV Oostkamp - Olsa Brakel 0-1
17 Olsa Brakel – Jong Essevee 3-5
18 Olsa Brakel – Sparta Petegem 1-3
19 SC Dikkelvenne - Olsa Brakel 3-0
20 Westhoek KVK – Olsa Brakel 0-1
21 Olsa Brakel – KVV Zelzate 0-3
22 Eendracht Aalst - Olsa Brakel 1-1
23 Olsa Brakel – FC Gullegem 2-3
24 KSVO - Olsa Brakel -
Olsa scoorde tot op heden 29 doelpunten.

Doelpuntenmakers OLSA BRAKEL

9: Donovan Habbas;
7: Bram Van Eerstvelde;
5: Robin Nelis;
4: Robby Ndefe;
1: Gaëtan Makongo-Tara; Sebastiaan Cordie; Stijn Barrezeele en Matisse D’Hondt

De verdediging incasseerde 43 tegendoelpunten, 6 minder dan KSVO. De verdediging kan 4 clean sheets voorleggen

Olsa Brakel schuift de druk door naar KSVO

Na de verliesmatch van afgelopen zondag was voor het Brakelse bestuur het moment aangebroken om deze week een goed gesprek te hebben met een aantal spelers. “Een constructieve babbel, het heeft voor alle partijen deugd gedaan om de koppen bij elkaar te steken,” zegt CEO Bart Vermeulen. Ik heb het gevoel dat de neuzen in dezelfde richting staan en de goesting aanwezig is om er zaterdag in Oudenaarde vol voor te gaan, de rug rechten en te strijden als een fiere Leeuw. Ook dat is Olsa. In tijden van crisis is paniek altijd een slechte raadgever. Maar we moeten ook realistisch zijn. Oudenaarde kan zich voor eigen publiek geen misstap meer veroorloven in deze fase. Olsa haalde dit seizoen reeds meer punten buitenshuis dan thuis, dus de druk ligt volop bij Oudenaarde”.
Voor KSVO liggen de zaken anders. Niet verliezen of winnen, betekent dat Olsa minstens op een punt blijft hangen. Olsa haalde buitenshuis meer punten dan KSVO in eigen Thienpontstadion behaalde. Het mesje snijdt dus langs beide kanten…

Robin Van Wambeke: “Doelpunt opgedragen aan mijn onfortuinlijke broer Jochen”

Dat de derby leeft bij Olsa Brakel, beseft ook Robin Van Wambeke. “Ik heb de indruk dat Olsa tegen KSVO altijd iets meer kan”, zegt hij. “Wie zaterdagavond verliest, zit in de problemen. Winnen we niet, zullen we naar onder moeten blijven kijken. In de heenronde stond ik een zestal matchen aan de aftrap. Na Nieuwjaar was ik altijd invaller. Uiteraard wil ik zoveel mogelijk minuten pakken. Doet iemand het beter dan mij, heb ik geen probleem met het statuut van invaller. Alleen had ik na de winterstop toch wat meer minuten willen krijgen. We wonnen de voorbije twee maanden slechts één match. Dat is niet veel.”
Vorige zaterdag dropte trainer Stefan Leleu Robin en Matt Demets kort na de rust, bij een 4-0-achterstand, in de ploeg. Het duo deed de partij kantelen. Demets scoorde 2 keer en gaf een assist, Robin zorgde voor de gelijkmaker. “Stefan Leleu gaf mij als opdracht mee om te proberen de zaak te forceren en dat lukte,” gaat de inwoner van Etikhove verder. “”Scoren is toch het mooiste wat er is voor een offensieve speler. Was het de winning goal zou het nog beter geweest zijn.” Robin draagt dat doelpunt op aan zijn broer Jochen, die net voor Nieuwjaar de diagnose van lymfeklierkanker kreeg. “Hij kreeg ondertussen zijn derde chemo en voelt zich niet slecht, maar het kan natuurlijk beter. Af en toe komt hij wel eens kijken,” zegt Robin. Geen leuke tijd voor de familie Van Wambeke. Intussen besliste Robin om ook volgend seizoen de kleuren van Oudenaarde te verdedigen. “Ik heb getwijfeld, ik had enkele aanbiedingen, maar geef mezelf nog wat tijd om te proberen vaste waarde te worden”, besluit de aanvaller die in april 20 wordt.

Stefan Leleu wil absoluut de 3 punten in eigen huis houden

Trainer Stefan Leleu is geschorst en zal een plekje moeten zoeken in de neutrale zone om zijn ploeg bij te staan. Hij pakte op Jong Essevee zijn 6de gele kaart.
“Matchen tussen KSVO en Olsa Brakel zijn altijd geladen derby’s”, weet hij maar al te goed. “Gelet op onze plaats in het klassement en ook die van Olsa, is puntengewin mooi meegenomen. Onze tegenstander mist wel 2 belangrijke spelers door schorsing en we moeten afwachten wie hun vervangers zullen zijn en hoe ze zullen aantreden.” Stefan is zoals steeds strijdvaardig. “Wij willen er alles aan doen om de 3 punten in deze derby thuis te houden. Qua resultaat is het de laatste 8 wedstrijden niet slecht, met weliswaar 6 gelijke spelen en maar 1 winstpartij.  Dat laat natuurlijk niet toe dat je ongelooflijk stijgt in het klassement…”

Wedstrijdinfo:

Bij KSVO is Robbe De Waele out. Na zijn terugkeer was hij nog geen 100% en na op controle te zijn geweest bij Dokter Sas, werd besloten om nog 2 weken extra revalidatie in acht te nemen. Casper De Buysscher trainde de voorbije 2 weken dan wel en met hem gaat het langzaam de goede richting uit. Vladi Van De Wiel is terug na een weekje ziekte.
Bij Olsa Brakel zijn Bram Van Eerstvelde en Pierre Lambrecht geel geschorst. Robin Nelis, dit seizoen al goed voor vijf goals, maakt momenteel geen deel meer uit van de A-kern. “We hadden een lang gesprek met Robin waarin we hem uitlegden hoe we het willen aanpakken de komende wedstrijden. We missen bij Robin de fundamentele motivatie om te knokken voor zijn plaats. Daarom even de korte periode om tot rust te komen en het plezier in het voetbal teug te vinden. Later deze week volgt er een nieuw gesprek”, zegt coach Fanno Nijst. Vorig seizoen was de boomlange spits de boeman voor KSVO, deze keer zal hij er dus niet bij zijn, … Tenzij men bij Olsa Brakel toch nog een verrassing uit de hoed zou toveren…
 


Wedstrijd

zaterdag 01/04 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

27

57

2

KFC Sparta Petegem

27

46

2

KRC Gent

28

46

2

Cercle Brugge U23

28

46

2

KSV Oostkamp

28

46

6

KSC Dikkelvenne

28

44

7

KFC Merelbeke

27

43

8

SC.E. AALST

27

42

9

Jong Essevee

28

41

10

K.S.V.O

28

38

11

KVV Zelzate

27

36

12

Olsa Brakel

27

35

13

KM Torhout

27

32

14

FC Gullegem

27

31

15

RC Harelbeke

27

28

15

KVK Westhoek

28

28

17

RFC Wetteren

27

27

18

EM United

28

9

Kalender

01/04

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

15/04

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Lokeren-Temse

22/04

19u30

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

29/04

20u00

RC. Gent

-

K.S.V.O.

07/05

15u00

RFC Wetteren

-

K.S.V.O.

14/05

15u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

Topscorers

1

Jerome Mezine

14

2

Matt Demets

10

3

Lorenzo Heirwegh

8

4

Jarno Jourquin

4

5

Robin Van Wambeke

3

6

Victor Van Meenen

2

7

Gilles Van Herreweghe

1

7

Casper de Buysscher

1

7

Mathias Vercauteren

1

7

Nathan Mingiedi

1

7

Kevin Gallo

1

7

Guillaume Cnudde

1