N De Zitter  KSVO

KSVO keek Olsa Brakel in de ogen in wat de Slag van de Vlaamse Ardennen werd genoemd. Onze geelzwarten haalden vorige week een 4-0 achterstand op, terwijl onze kleurgenoten in eigen huis – alweer! – onderuit gingen. De winnaar van deze wedstrijd kan alvast wat vrijer ademen, de verliezer moet toch met een bang hartje achteruit beginnen kijken.

Eén wijziging bij KSVO, liefst vijf bij Olsa Brakel

KSVO trad met uitzondering van Mézine, aan met dezelfde 11 die vorige week stuntten op Jong Essevee. Jérôme werd vervangen door Matt Demets, die zijn uitstekende invalbeurt van vorige week zag verzilverd worden met een basisplaats. Op het wedstrijdblad stond aanvankelijk de naam van Jesse Martens, maar onze kapitein had tijdens de opwarming hinder van zijn oude kwetsuur en werd als bankzitter vervangen door …. Casper De Buysscher. Onze jonge speler, die voor het laatst aantrad in september vorig jaar, is dus vlugger dan verwacht opnieuw fit. Naast Casper zaten Mézine, Van Wambeke en Mingiedi op de bank. Olsa trainer Fanno Nijst voerde liefst 5 wissels door na de thuisnederlaag van vorige week tegen Gullegem. Lambrecht en Van Eerstvelde waren geel geschorst. Tangala en D’hondt begonnen op de bank en Makongo-Tara was er niet bij. Zij werden vervangen door Capelleman, D’hondt, Gabriël en Desmet. De in onmin gevallen en tijdelijk naar de B-kern verwezen Robin Nelis stond verrassend toch in de basis.

KSVO vergeet zichzelf te belonen na knappe openingsfase

KSVO kwam heel goed uit de startblokken en het was meteen alle hens aan dek bij de bezoekers. Heirwegh infiltreerde meteen op rechts, maar legde de bal terug in plaats van zelf zijn kans te gaan. Zijn voorzet kwam in de verkeerde voeten terecht. Even later pakte Cnudde uit met een geweldige solo. Zijn schot ging centimeters naast de kooi van Otte. Heirwegh ging opnieuw door op rechts, maar op het hobbelige veld, stuiterde de bal op het verkeerde moment, waardoor het schot van Lorenzo hoog over ging. Een nieuwe actie van Cnudde werd ook niet beloond met een doelpunt. De poging van onze youngster ging opnieuw nipt naast. Van Meenen haalde op links de achterlijn, zijn voorzet werd door Mestdagh tegen Otte geduwd en ook de rebound van Heirwegh was hetzelfde lot beschoren. Pas halverwege de eerste helft stak Brakel voor het eerst de neus aan het venster. Het kopballetje van Cordie was een oprapertje voor doelman Verbrugge.  Otte had kort daarna veel moeite met een zwabberbal van Van Meenen, maar daarna ging de Oudenaardse storm toch liggen. De kwikzilveren Ndefe begon meer zijn stempel te drukken en het was oppassen voor zijn tempoversnellingen. Echte doelgevaar kwam daar vooralsnog niet uit. Habbas en Capelleman zagen hun pogingen over of naast gaan. Het venijn zat echter in de staart van deze eerste helft. Olsa kreeg een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Verbrugge redde het schot van Cordie, maar was kansloos tegen de rebound van Louis Desmet, ex-speler van KSVO: 0-1 en een heel koude douche op slag van rust. Aan de overzijde kreeg KSVO meteen een gelijkaardige kans op een even aantrekkelijke plaats. Otte ranselde echter met klasse de vrije trap van Demets van uit de kruising. KSVO moest dus rusten met een zure achterstand.

Onherkenbaar KSVO in 2de helft

Dezelfde protagonisten bij aanvang van de 2de helft en het was nu Brakel dat voor de eerste dreiging zorgde met enkele hoekschoppen. Het uitstekende voetbal van KSVO uit de eerste helft was heel ver weg. Ndefe en Habbas counterden er op los en Verbrugge had heel wat moeite met een schot van deze laatste. Op het uur bracht trainer Leleu vers bloed in. Mézine en Van Wambeke vervingen Demets en Van De Wiel, die vorige week nog ziek was. Konden zij de bakens verzetten? Olsa stond achteraan heel goed georganiseerd en vond telkens de aartsgevaarlijke Ndefe. We waren al ruim halverwege de 2de helft, toen KSVO voor het eerst kon dreigen. Otte anticipeerde knap op een heel gevaarlijke voorzet van Van Wambeke. Voor de rest hield Olsa de zaken onder controle. Mingiedi en De Buysscher werden ook nog in de strijd gegooid, maar KSVO kon geen mogelijkheden creëren en werd luttele minuten voor affluiten volledig uitgeteld. Na Oudenaards balverlies, kon D’hondt aan de haal en hij maakte het knap af met een gekruist schot: 0-2.

Match met 2 gezichten

Heel zure en pijnlijke nederlaag voor KSVO, dat nu toch bezorgd achteruit moet kijken. KSVO verzuimde de klus te klaren in een heel sterk eerste halfuur, maar was na de rust nergens meer. Olsa Brakel bevestigde nogmaals de uitstekende uitreputatie. Na Erpe-Mere United is Olsa in eigen huis de slechtste leerling van de klas, maar met 21 punten uit 12 matchen is Olsa in uitmatchen zelfs top drie! Volgende week wacht voor KSVO alweer een heel belangrijke match bij KM Torhout, dat zijn laatste 3 wedstrijden verloor en zich geen nieuwe nederlaag kan permitteren. Het worden nog 10 lastige wedstrijden…

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers (83’ Mingiedi), Mestdagh, Vandenheede, Demets (62’ Mézine), Heirwegh, Cnudde, (83’ De Buysscher), Van De Wiel Novinchanova (62’ Van Wambeke) en Van Meenen.

K. Olsa Brakel: Otte, Desmet, Barrezeele, Ndefe, Habbas, Nelis (86’ Tangala), Bogaert, Cordie, Gabriël (81’ D’hondt), Capelleman en Oulad Haj Amar

Doelpunten:

42’ 0-1 Desmet
86’ 0-2 D’hondt

Gele kaarten: Gabriël (Olsa)

Wedstrijdleiding: Ref: Bossuyt Niels; AR1: Decroo Sam; AR2: Glaezemaekers
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

25/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Mechelen

27/06

19u00

K.S.V.O.

-

Union SG B

13/07

17u00

K.S.V.O.

-

K.MSK.DEINZE

17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart