Thimo Spileers in een fel duel met Dennis Van Vaerenbergh  N De Zitter  KSVO

KSVO bezorgde zichzelf vorige week een geweldige opsteker bij KM Torhout en dat was meer dan nodig. Niet alleen deed KSVO een goede zaak in de degradatiestrijd, maar het vertrouwen dat het tankte was meer dan welkom, want de tegenstander van vanavond was bezig aan een geweldige sterke reeks. KSC Dikkelvenne walst momenteel door de competitie met een knappe 25 op 27 en versloeg vorige week het ongenaakbaar gewaande Sporting Lokeren Temse.

Matt Demets opnieuw in de basis

Bij KSVO ontbrak de geschorste Lorenzo Heirwegh. Hij werd vervangen door Matt Demets, en die zou een belangrijke rol spelen. Robbe De Waele is terug uit blessure en begon op de bank.
Bij de bezoekers ontbrak de geschorste De Man. Hij werd vervangen door Constansia.

Voor KSVO was het in de eerste helft vooral overleven

Geen studieronde, want de bezoekers drukten meteen het gaspedaal in. Dikkelvenne monopoliseerde de bal en dwong KSVO achteruit. Dat resulteerde in de openingsfase in 3 hoekschoppen en bij die laatste, kopte topschutter Van Vaerenbergh nipt over. Constansia en Sylla waren op de flanken een gesel voor de Oudenaardse verdediging, maar veel doelgevaar kwam daar echter niet uit voort. Pas op het halfuur kwam KSVO voor het eerst uit de omknelling. Een hoge voorzet richting Demets, werd door doelman Gabriel totaal verkeerd ingeschat en de bal viel pardoes voor de voeten van Matt. Hij pikte de bal mee en Gabriel kon niet anders dan een strafschopfout begaan. Demets kweet zich uitstekend van zijn taak en trapte met links staalhard de op dat moment gevleide 1-0 op het bord. KSVO zorgde ondertussen voor meer evenwicht in de match en Mézine en Van Meenen zorgden voor een fraaie combinatie op links. Gabriel ging goed plat op de lage voorzet van onze jonge Victor. Aan de overkant was het wel raak. De Oudenaardse verdediging kreeg de bal niet weg. Jassim Mazouz werd vrijgespeeld voor doelman Verbrugge en scoorde beheerst de verdiende 1-1. Op slag van rust kreeg KSVO wel nog de kans op een nieuwe voorsprong, toen Demets de jonge Cnudde afzonderde voor doel. Gabriel maakte zijn strafschopfout goed met een knappe save op het schot van Guillaume.

Tomeloze inzet in 2de helft

Geen wijzigingen bij aanvang van de 2de helft en Sylla probeerde het met een optimistisch schot, ver naast. Na een lichte aarzeling in de Oudenaardse verdediging, kraakte Van Vaerenbergh zijn schot. De topschutter van Dikkelvenne had zijn dagje niet. KSVO speelde een stuk compacter dan in de eerste helft en het mooie combinatievoetbal van Dikkelvenne werd zo een halt toe geroepen. KSVO werd steeds sterker, zeker door de inbreng van Mingiedi op het middenveld. Van Herreweghe had toch teveel last van zijn kwalijke trap van op Torhout en Van De Wiel kwam zo, net zoals vorige week op de rechtsachter terecht. Het spel van KSVO verbeterde zienderogen en Van Meenen vond met een knappe voorzet aan de 2de paal Mézine. Die legde terug tot bij Demets, die zijn doelpoging over zag gaan. Halverwege de 2de helft was het toch raak. Demets met een mooie actie op rechts en dito voorzet, Mézine pikeerde de bal aan de 2de paal via de grond voorbij de kansloze Gabriel: 2-1. Met onze ouderdomsdeken, ben je dus nooit klaar en Jérôme zit zo reeds aan 14 doelpunten. De geelzwarten vochten nu als leeuwen en de wedstrijd werd een stuk intenser. Dikkelvenne trok op zoek naar de gelijkmaker, maar de Oudenaardse verdediging stond pal. Kansen kwam er op de counter, zeker door de inbreng van de kwikzilveren Van Wambeke. Het laatste wapenfeit was een teruglegger van Jassim Mazouz tot bij Van Vaerenbergh, die echter hoog overtrapte. KSVO sleepte zo in een heel wilskrachtige 2de helft een heel belangrijke zege over de meet.

Doelpunt en assist voor Matt Demets

Het was geleden van speeldag 5 en 6, dat KSVO nog eens 2 wedstrijden op rij kon winnen. Toen waren FC Gullegem en KVK Westhoek de slachtoffers. Er kwam ook een einde aan een knappe reeks van 9 wedstrijden zonder verlies van Sc Dikkelvenne. Een pluim voor gans het team, dat bijzonder veel veerkracht toonde in de 2de helft. Demets was beslissend met een door hem uitgelokte en zelf omgezette strafschop en de assist bij het 2de doelpunt. Volgende week trekt KSVO naar Jong Cercle, dat verloor van Jong Essevee en zo niet kon profiteren van een nieuwe uitschuiver van Sporting Lokeren.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe (56’ Mingiedi), Spileers, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Demets (82’ De Buysscher), Van Meenen (82’ De Waele), Cnudde (74’ Van Wambeke) en Mézine

KSC Dikkelvenne: Gabriel, Verheuge, De Smet Maxime, De Schryver, Constansia (60’ Bochet), Van Vaerenbergh, Seurynck, Sylla, Mazouz Jassim, Mazouz Nasseredine (77’ Gordts), Beshliaka

Doelpunten:

30’ 1-0 Demets (Penalty)
37’ 1-1 Mazouz Jassim
66’ 2-1 Mézine

Gele kaart: Van Meenen (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Jeroen Platteau; AR1: Joachim Vercamer; AR2: Vincent Detremmerie