N De Zitter  KSVO

Na het knappe gelijkspel tegen het ambitieuze KSV Oostkamp, moest KSVO op bezoek in het Pierre Cornelisstadion, waar het Eendracht Aalst partij moest geven. Bij Aalst is er veel veranderd in het tussenseizoen: overname, bijna een dozijn nieuwe spelers en gewezen Rode Duivel Kevin Mirallas als nieuwe sportieve baas. Na enkele magere jaren is het geloof er terug in het witzwarte kamp.

Van Herreweghe en Heirwegh startten op de bank

Bij KSVO kwamen Gilles Van Herreweghe en Lorenzo Heirwegh terug uit blessure. Zij startten op de bank, omdat ze wat ritme te kort komen en trainer Leleu het vertrouwen gaf aan de elf starters, die woensdag knap gelijkspeelden tegen KSV Oostkamp. Het was zondagnamiddag, heel warm en KSVO begon aan zijn 3de wedstrijd in 8 dagen. Voor Eendracht Aalst was dit hun openingswedstrijd, want de match van afgelopen woensdag tegen EsseVee B werd uitgesteld.
Met doelman Zovinimir Mikulic en spits Denislav Angelov stonden zondag slechts twee van de zeven buitenlandse Aalsterse transfers aan de aftrap. Beiden komen uit de Bulgaarse competitie. Mitch Dekuyper was geblesseerd, broer Calvin stond aan de aftrap.

Aalst met bonus na fletse eerste helft

Nadat bij Aalst nog wat schoon volk werd voorgesteld, begon de match onder een warme najaarszon. KSVO had in de openingsfase iets meer balbezit tegen een zoekend Aalst. De geelhemden konden echter voor geen gevaar zorgen. Pas op het kwartier zorgde de thuisploeg voor de eerste dreiging.
Straetman kwam een schoenlengte tekort om een voorzet van Van Den Eynde binnen te duwen. Even later viel het openingsdoelpunt toch wat uit de lucht. Straetman kreeg op rechts de ruimte en verraste Verbrugge in de kortste hoek (1-0). Halverwege de eerste helft kreeg KSVO een kansje, nadat een voorzet van Mestdagh werd afgeweerd. Van Meenen probeerde het in 1 tijd, maar zijn hobbelend schot ging naast. Dekuyper kopte nog over en Van Den Eynde probeerde het vanop afstand, pal op Verbrugge. Aalst mocht gaan rusten met een bonus, na een zoutloze eerste helft met nauwelijks doelgevaar.

Verbrugge en doelkader hielden KSVO lang in de match tegen ontketend Aalst

Het eerste kansje in de 2de helft was voor KSVO. Mestdagh met de voorzet vanop links, maar De Waele kopte over. Het is kermis in Oudenaarde en doelman Verbrugge van KSVO zal dat ondervonden hebben, want 10 minuten na de rust stond hij plots in een schietkraam. Hij haalde eerste een venijnige kopbal van Angelov uit de kruising en redde meteen uit de daaropvolgende hoekschop ook de kopbal van De Backer. Een nieuw hoekschop en nu was het Dekuyper die Verbrugge tot een uitstekende redding dwong. En het was nog niet gedaan, want de Oudenaardse doelman redde ook nog eens het harde schot van diezelfde Dekuyper. Even later kopte Burssens een nieuwe hoekschop rakelings over. 3 grote kansen op enkele minuten tijd: KSVO mocht een kaarsje branden voor doelman Verbrugge, die zijn inschattingsfoutje van de eerste helft hier wel recht zette.
KSVO leefde nog en trainer Leleu gooide met Heirwegh, Van Herreweghe en De Buysscher 3 verse krachten in de strijd om het tij alsnog te keren. Van Herreweghe werd rechtsachter en Van De Wiel schoof een bak vooruit, centraal op het middenveld. Maar het was Aalst, met Samuel Fabris als motor op het middenveld, dat de match stevig in handen bleef houden en Straetman duwde aan de 2de paal een voorzet van Dekuyper tegen het doelkader. Het was maar uitstel, want enkele tellen later stuurde Van Den Eynde de nieuwe spits Angelov diep en de Bulgaar werkte simpel af: 2-0. De buit leek binnen bij Aalst. Bij KSVO probeerde van Wambeke het uit een scherp hoek, voorlangs en Jourquin vanop afstand. Doelman Mikulic liet zich echter niet verrassen.

Aalst haalde het verdiend na een knappe 2de helft, waarin doelman Verbrugge en wat geluk, KSVO lang in de match hield. Voor KSVO leek het er toch op dat 3 matchen op 8 dagen, waarin dan voor de beker nog eens verlengingen moesten gespeeld worden, van het goede teveel is. Dit Eendracht Aalst gaf vooral in de 2de helft zijn visitekaartje van titelfavoriet af. Voor KSVO komt het er nu op aan om te recupereren en komende zaterdag de 3 punten te pakken tegen het KRC Gent van oude bekende Elimane Coulibaly, aandachtig toeschouwer in het Pierre Cornelisstadion.

Wedstrijdinfo:

Eendracht Aalst:
Mikulic, Burssens, De Coninck, Fabris, De Vriendt, De Backer, Geenens Falko, Angelov (77’ Bowen), Dekuyper Calvin (85’ Race), Van Den Eynde en Straetman (73’ Geenens Jelle)

KSVO: Verbrugge, Van De Wiel Novinchanova, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Lyssens (58’ Van Herreweghe), De Waele, Van Meenen (58’ De Buysscher), Cnudde, Demets (58’ Heirwegh) en Mézine (75’ Van Wambeke)

Doelpunten:

18’ 1-0 Straetman
67’ 2-0 Angelov

Gele kaarten: Jourquin (KSVO) en Fabris (EA)

Wedstrijdleiding: Ref: Cools Lauren, AR1: De Win Dries; AR2: Dirkx Tony
 zaterdag 23/09 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

KFC Voorde-Appelterre


23/09

20u00

K.S.V.O.

-

KFC Voorde-Appelterre

30/09

20u00

KVK Ninove

-

K.S.V.O.

07/10

19u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/10

20u00

KFC Mandel United

-

K.S.V.O.

1

KFC Merelbeke

4

10

1

KVV Zelzate

4

10

1

KFC Voorde-Appelterre

4

10

4

KSV Oostkamp

4

8

5

Cercle Brugge U23

4

6

6

K.S.V.O

4

5

6

FC Gullegem

4

5

6

KSC Dikkelvenne

4

5

9

SC.E. AALST

3

4

9

KFC Mandel United

4

4

9

Jong Essevee

4

4

9

KM Torhout

4

4

13

KRC Gent

4

3

13

RC Harelbeke

4

3

13

KFC Sparta Petegem

4

3

13

Olsa Brakel

4

3

13

RFC Wetteren

4

3

18

KVK Ninove

3

2

1

Lorenzo Heirwegh

1

1

Jerome Mezine

1

1

Matt Demets

1