Een doorweekte Casper De Buysscher kreeg in de slotfase zijn applauswissel. Hij lag op het uur aan de basis van de 3-0 zege met 2 doelpunten.  N De Zitter  KSVO

Tot voor de wedstrijd tegen RFC Wetteren, behoorde KSVO qua doelpuntenproductie tot de slechtste leerlingen van de klas. 3 matchen later ziet het er totaal anders uit. KSVO scoorde immers 10 doelpunten in die voorbije 3 matchen, goed voor een knappe 9 op 9. Casper De Buysscher effende op het uur de weg met 2 echte spitsengoals. En ook al is het klassement, na iets meer dan een kwart van de competitie, slechts een momentopname, het blijft toch even genieten om KSVO in de top 5 te zien staan.

Stefan Leleu: “Jongeren winnen week na week aan maturiteit”

Stefan Leleu beseft echter als geen ander, dat het vlug kan keren. Hij en zijn concullega Dwight Waeytens deelden op de persconferentie dezelfde mening, dat in deze reeks iedereen van iedereen kan winnen of verliezen. “In deze reeks is elk punt belangrijk,” weet Stefan Leleu. “Met 15 op 27 mogen we best wel tevreden zijn. We moeten proberen om de goede flow vast te houden. Op dit ogenblik rolt de bal voor ons, maar dat is iets wat je afdwingt. Mijn ploeg toont grinta, iedereen loopt voor iedereen en daarmee kun je ver komen. We winnen met 3-0 van Jong Cercle, maar we zijn er niet over gelopen. Dat was in de wedstrijd tegen RFC Wetteren ook niet het geval. We pakken wel de momenten die zich aandienen. De jongeren zijn gemotiveerd en blijven lopen. Komt erbij dat ze aan maturiteit hebben gewonnen en dat nog beter zal worden.”

Sterke bank

De trainer blikt nog eens terug op de match van zaterdagavond in een winderig en nat Thienpontstadion. “We begonnen met windvoordeel, maar in de eerste helft was weinig te beleven. De passing was onzuiver en dat kan met de wind te maken hebben. Na de rust kwam Jong Cercle goed uit de kleedkamers. Gillian Verbrugge was alert en verhinderde een achterstand. Casper De Buysscher strafte een miscommunicatie in de West-Vlaamse defensie af. Kort daarna dikte Casper zijn doelpuntentotaal aan en was de wedstrijd gespeeld.”
Dat ook invaller Guillaume Cnudde nog een knap doelpunt meepikte, was goed voor zijn vertrouwen. Hij verzilverde een al even knappe assist van Victor Van Meenen, in één tijd aan de 2de paal. “Die jonge gasten willen allemaal spelen, maar je kunt er maar elf opstellen”, weet de Oudenaardse trainer. “Een sterke bank blijft een ongelooflijk wapen. Van een bankzitter verwacht je dat hij een meerwaarde brengt en dat doen ze bij ons. Selecteren is in de gegeven omstandigheden wel niet de meest evidente opdracht, maar voorlopig lukt het.”

Stefan Leleu: “We gaan KM Torhout zeker niet onderschatten!”

Stefan Leleu waarschuwt voor de match van komende zaterdag op KM Torhout: “Daar wacht ons alweer een zware opdracht. Ze tankten vertrouwen door in Dikkelvenne te gaan winnen. We treffen een duelkrachtige tegenstrever, die graag zal willen bevestigen. Wij bouwen verder op de stevige fundering van de eerste competitiemaanden”, aldus de trainer die weer zal moeten sleutelen aan zijn team. “Zaterdagavond moeten we de geschorste Robbe De Waele vervangen. Het biedt mogelijkheden aan de andere voetbalhongerige spelers om hun kans te grijpen.”, besluit hij.

Casper de Buysscher werkte af als een volleerde spits

Het laatste competitiedoelpunt van Casper De Buysscher dateert al van ruim een jaar geleden. Toen was zijn treffer op de 2de speeldag op het veld van Erpe-Mere beslissend voor de 3 punten. Sindsdien begon een lang lijdensweg. Een vervelend hielletsel hield hem meer dan een half seizoen van het veld. “Met mijn hiel gaat alles goed,” vertelt Casper. “Ik speel elke training en wedstrijd nog met een beschermende mousse om de druk tussen mijn hiel en mijn schoen te verminderen en dit helpt veel. Sinds deze zomer kan ik sinds lange tijd terug pijnvrij voetballen. Ik groei terug naar mijn beste niveau toe en hoop dat ik blessurevrij kan blijven.”
Casper blikt plezier terug op de 3-0 zege tegen Jong Cercle. “De eerste helft was vrij gesloten”, zegt hij. Beide ploegen creëerden weinig kansen. Er was ook veel wind en dat maakte het moeilijk om te voetballen. In de tweede helft ging Jong Cercle het best van start, maar na het uur konden we 2 keer snel na elkaar te scoren. 10 minuten voor het einde scoorden we de derde treffer en zo legden we de match in een definitieve plooi.
Casper geeft uitleg bij zijn eerste seizoentreffers: “De eerste goal viel een beetje uit het niets. Gillian Verbrugge trapte de bal ver uit en ik anticipeerde er op dat de bal over de verdediging zou vallen. Zo had ik als eerste de bal en kon de doelman omspelen en afwerken. Bij de tweede goal kreeg ik de bal van Matt Demets. Ik draaide vervolgens goed weg met mijn rug naar doel en werkte hard af met links.”
Sinds de match op VK Ninove speelt Casper diep in de spits, een op het eerste zicht toch ongewone positie voor hem. “Het maakt mij niet zoveel uit waar ik speel, in de spits of net erachter. Ik denk dat ik op beide posities iets kan bijbrengen aan de ploeg. Als het echt moet kan ik zelfs nog een rijtje lager spelen, maar ik speel toch liefst in het aanvallende compartiment. Momenteel speelt de coach mij uit als spits. Week na week vind ik daar beter mijn draai. En sinds dit weekend dus ook de weg naar doel,” besluit Casper met een knipoog.
 zondag 10/12 om 15u00

K.F.C. Sparta Petegem

V/S

K.S.V.O.


10/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

16/12

19u30

K.S.V.O.

-

RC. Harelbeke

07/01

15u00

Cercle Brugge U23

-

K.S.V.O.

13/01

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

1

SC.E. AALST

15

29

2

KSV Oostkamp

15

28

3

K.S.V.O

15

27

4

FC Gullegem

15

24

4

Olsa Brakel

15

24

4

KFC Voorde-Appelterre

15

24

7

KSC Dikkelvenne

15

23

7

KFC Mandel United

15

23

7

KVK Ninove

15

23

10

KRC Gent

15

22

11

Cercle Brugge U23

15

21

12

KFC Merelbeke

15

20

13

Jong Essevee

15

16

14

RC Harelbeke

15

15

14

KVV Zelzate

15

15

16

RFC Wetteren

15

14

17

KFC Sparta Petegem

15

12

17

KM Torhout

15

12

1

Matt Demets

5

2

Lorenzo Heirwegh

4

2

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

7

Robin Van Wambeke

1

7

Vladimir Van De Wiel

1

7

Guillaume Cnudde

1

7

Jarno Jourquin

1

7

Jérome Lyssens

1

7

Owngoal

1