Robbe De Waele voelt zich duidelijk in zijn sas, als centrale middenvelder.  N De Zitter  KSVO

KSVO was zaterdag na afloop van de match tegen FC Gullegem even leider. Uiteindelijk wonnen alle ploegen in de top 5 hun match, zodat er bovenaan niets veranderd is. Enkel Gullegem moet even de rol lossen. Een opmerkelijk feit is, dat van de eerste tot en met de 9de in het klassement, er telkens maar 1 punt verschil is. Het kwam al zo vaak ter sprake tijdens de persconferenties achteraf, maar in deze reeks is het dus duidelijk dat heel wat ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Robbe De Waele: “Collectief sterke prestatie van de ploeg”

De vorm van de dag en flow waarin een ploeg verkeerd, zijn heel belangrijk. Voor KSVO is die vorm er momenteel en het zit ook in de goede flow. Fysiek staat de jonge bende van trainer Stefan Leleu op punt, want op een zwaar en vettig veld, was het KSVO dat in de slotfase resoluut op zoek ging naar winst. FC Gullegem was duidelijk tevreden met het punt, maar daar dacht Robbe De Waele enkele minuten voor affluiten anders over.
“Ik vond dat we sterk gestart waren en weinig kansen hebben weggegeven,” geeft Robbe zijn mening weer. “Buiten het schot van Jodts op de hoekschop en de kopbal van Dewaegemaeker kan ik mij weinig kansen herinneren. Wij speelden goed voetbal en kregen hier en daar een kleine kans. Victor scoorde 5 minuten voor rust een prachtig doelpunt dat natuurlijk veel deugd deed.”
Enkele minuten na de rust zag de situatie er voor KSVO plots niet zo rooskleurig uit. “Na de rust incasseerden we inderdaad snel twee tegendoelpunten,” vervolgt Robbe. “Het was even schrikken omdat we niet gewend zijn om zo snel achter elkaar goals te slikken. We waren ook niet mentaal anders uit de kleedkamer gekomen dan andere matchen, vond ik. We voelden dat we zeker niet onderlagen en bleven doorduwen voor een gelijkmaker. We dwongen enkele kansen af. Het was balen dat mijn vliegende kopbal uiteindelijk nog door Sören Dutoit werd gepakt. Uiteindelijk komen we gelijk na een mooie actie van Lorre en afwerking van Casper. We voelden dat Gullegem het lastig had en gingen vol voor de 3 punten. Uiteindelijk kwam het verlossende doelpunt van mij maar het was meer een prestatie van de ploeg. De ontlading was dan ook bij iedereen zeer groot. Na de goal hebben we volwassen stand gehouden en de 3 punten thuis gehouden.”
Robbe scoorde al eens in een oefenmatch, maar zaterdagavond maakt hij zijn eerste officiële doelpunt voor KSVO. Onze 23-jarige rijzige speler doet het verhaal van die goal die er kwam na een heel mooie collectieve aanval. “Het doelpunt begon met een lange bal van Thimo Spileers op Jérôme Mézine die het de verdediger lastig maakt. Hierdoor komt de bal op het middenveld terecht waar ik hem oppik. Ik speel Jérôme terug en die speelt de bal rustig terug naar Jarno Jourquin. Jarno verlegt het spel vervolgens perfect op Gilles Van Herreweghe die goed naar binnenkomt. De rest van de spelers maken goede loopacties waardoor ik relatief vrij kom in het middenveld. Ik krijg de bal van Gilles, draai open en leg aan. Sören Dutoit zat er zeer dicht bij maar de bal had net de juiste curve. Ik denk dat ik niet hoef te zeggen dat iedereen zeer tevreden was met de goal aangezien die viel met nog enkele minuten te spelen. Persoonlijk doet het natuurlijk extra deugd als je na 2 missers toch een goal kan maken, zeker als het dan nog in de slotfase van de wedstrijd is.”

“Ik voel mij in mijn sas, centraal op het middenveld."

Robbe De Waele speelde 2 seizoen terug nog met KSC Mariakerke in 1ste provinciale. De rijzige verdediger kende nauwelijks aanpassingsproblemen, maar werd vorig jaar wel afgeremd door een vervelende blessure. Centraal in de verdediging of centraal op het middenveld, het maakt hem allemaal niet veel uit. Hij doet zijn job! Maar wat is nu eigenlijk zijn favoriete positie?
“Bij Mariakerke ben ik centraal achterin begonnen en vervolgens doorgeschoven naar de 6,” maakt hij duidelijk. “Bij KSVO is hetzelfde gebeurd. Persoonlijk speel ik liever op de 6 omdat ik daar meer invloed heb op het spel. Zeker met een verdediging achter mij die ik volledig vertrouw, is het leuk voetballen op het middenveld. Ik maak er ook zeker geen probleem van om eens op de 4 te spelen moest het nodig zijn.”

“Goede wisselwerking tussen Robin en mij.”

Omwille van de zware blessures van Robbe Vandenheede en Vladi Van De Wiel, moest Stefan Leleu al vroeg op het seizoen oplossingen vinden voor de plaatsen, centraal op het middenveld. Robbe De Waele en Robin Van Wambeke grepen met beide handen deze kansen en vinden elkaar.
“De eerste keer dat ik met Robin speelde dacht ik dat ik als volwaardige 6 ging moeten fungeren, aangezien Robin hiervoor voornamelijk op de 10 of zelfs in de spits gespeeld heeft. De matchen tegen Jong Cercle B, KM Torhout en KVV Zelzate heeft hij echter bewezen dat hij meer dan genoeg zijn plan kan trekken op het verdedigende middenveld, zelfs als 6. Dit maakt dat we elkaar kunnen afwisselen in het verdedigen maar ook in de aanval. Het geeft een goed gevoel om mee te kunnen aanvallen, wetende dat Robin het kan en gaat oplossen, mocht de tegenstander uitbreken. Hij is zeer makkelijk te coachen en coacht zelf ook, wat de samenwerking zeker vergemakkelijkt,” is Robbe vol lof over Robin.

“Ik ken mijn werkpunten.”

Robbe zelf blijft heel nuchter na het knappe resultaat van het weekend, ook vooral over zijn eigen prestaties. “Ik denk dat iedereen wel weet, zeker na deze wedstrijd, dat mijn aanvallend koppen nog beter kan. Persoonlijk vind ik ook dat mijn snelheid van uitvoering een stuk beter kan. Vaak zie ik de goede optie in het spel, maar geraak ik er niet toe omdat ik te traag ben en de bal dan moet terugspelen naar Thimo of Jarno. Ik vind echter dat mijn verdedigend koppen en kracht zeker van pas komen op het middenveld. Hiernaast kan ik toch zeggen dat ik een goed loopvermogen heb en elke wedstrijd mijn kilometers maak. Vroeger bij Mariakerke, en zoals zaterdag tegen Gullegem, kan ik nu ook aanvallend nog iets bijbrengen.”

“Het hangt dicht bij elkaar, we mogen niet verslappen.”

Het was euforie na de 3-2 en ook achteraf. Toch slaagt trainer Stefan Leleu erin om de voetjes op de grond te houden. “De euforie was inderdaad zeer groot na de achterstand te kunnen opbouwen in een verdiende winst. Onze coach – en wij ook – weten maar al te goed, dat in deze reeks iedereen kan winnen van iedereen. We moeten dus zeker oppassen maar het voelt goed om, in tegenstelling tot vorig seizoen, niet beneden het klassement te bengelen. Het seizoen is nog zeer lang maar het is leuker om naar boven te kijken dan naar beneden. Onze trainer houdt ons scherp door de trainingen niet te laten verslappen en er ons op te wijzen dat één of meerdere zwaluwen de lente niet maken. Het beetje mediatraining dat ik gehad heb, laat mij zeggen dat het behoud momenteel de doelstelling blijft. Ik vind persoonlijk wel dat we de kwaliteit hebben om mee te draaien in de top 6 van deze reeks, ondanks dat we enkele belangrijke spelers missen zoals Robbe Vandenheede en Vladi Van De Wiel,” aldus Robbe De Waele.woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart