N De Zitter  KSVO

Beide ploegen wonnen hun vorige wedstrijd en hoopten die lijn verder te trekken. KSVO kon zich definitief in de veilige zone nestelen, Gullegem kon bij winst opschuiven naar de linker kolom.
Bij de bezoekers was Jarno Jourquin terug beschikbaar na schorsing en begon op de bank. Lorenzo Heirwegh was niet fit en bleef aan de kant. Victor Van Meenen nam zijn plaats in.
De thuisploeg kon niet rekenen op Rune Moerkerke en Sören Dutoit. Beiden zijn langdurig gekwetst. Henri Moyaert was geel geschorst.

Kansarme eerste helft
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Ze namen het initiatief, hadden het meeste balbezit maar kwam niet aan kansen. De bezoekers leunden achterover en probeerden te counteren. Na een klein kwartier spelen voerde de thuisploeg plots de druk op. KSVO kreeg de bal niet uit de 16 maar zowel Prez als Braeckeveld zagen hun schot afgeblokt. 
Aan de overkant kon Mézine even dreigen met een schot van ver waar doelman Vandenborre raad mee wist. Even later loste Vandenborre een hoekschop van Van Meenen maar niemand van de geelhemden stond op de juiste plaats om binnen te tikken.
Ondertussen hadden de bezoekers het evenwicht hersteld. Toch kreeg Dewaegemaeker DE kans om de thuisploeg op voorsprong te trappen. Een voorzet vanop links kwam centraal voor doel in zijn voeten maar hij besloot veel te zwak op doelman Verbugge. Diezelfde Dewaegemaeker kreeg even later nog een herkansing. Hij ging door op links, kneep naar binnen maar deze keer strandde zijn schot in het zijnet. Aan de overkant probeerde Cnudde het van buiten de rechthoek, na een mooie actie op het middenveld. Zijn schot ging nipt naast.

We gingen dan ook rusten met een 0-0 stand.

Het venijn zat in de staart

De 2de helft begon, net als de eerste periode, met balbezit voor de thuisploeg. Maar in tegenstelling tot die eerste helft kregen ze nu wel een paar mogelijkheden. Sampers kwam iets te laat om een hoekschop aan de 2de paal binnen te koppen en doelman Verbrugge moest alles uit de kast halen om een schot van Braeckeveld over de lat te duwen.

Gaandeweg, werd de druk op de bal door Gullegem minder en minder en KSVO kwam daardoor meer in de match. Van Meenen kreeg wat ruimte in de 16 maar zijn schot ging net naast en De Waele kon een voorzet na een afgeweerde hoekschop net niet binnen koppen. Gullegem kwam er niet meer uit en met nog een kwartier voor de boeg leek Van Wambeke op weg om de bezoekers op voorsprong te brengen. Rune Vandenborre stuurde Robin binnendoor alleen op de thuisdoelman af. Robin deed alles goed, week uit naar links en drukte op halve hoogte af. De thuisdoelman had echter een fantastische redding in huis en duwde de bal in extremis nog in hoekschop.
Het was duidelijk dat, wie nu scoorde, de match ging winnen. En het zag ernaar uit dat dat wel eens de bezoekers konden worden. Tot KSVO in de 83ste minuut een inworp ter hoogte van het eigen strafschopgebied mocht nemen. Dewaegemaeker onderschepte de bal, kwam naar binnen en trapte van op de hoek van de 16 onhoudbaar naast de verste paal de 1-0 binnen.
Veel tijd was er niet meer maar de bezoekers probeerden toch nog te reageren en kregen nog een ultieme kans bij een vrijschop, rechts voor doel, zo'n 3 meter buiten het strafschopgebied. Een ideale plaats voor de linksvoetige Demets. Matt nam zijn tijd en trapte hard naar de verste paal, waar het leer maar heel nipt buiten ging. 
Verder kwamen de geelhemden niet meer en zo de wedstrijd verloren met het kleinste verschil.

Spelersinfo:
FC Gullegem: Vandenborre, Hanssens, Van De Geuchte (79' Delporte), Braekeveld, Dewaegemaeker, Dhondt, Van De Wiele, Vancraeyveldt, Sampers, Prez (92' Laverge) en Jodts
KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, De Waele, Spileers, Mestdagh, Van Wambeke, Cnudde (61' Jourquin), Van Meenen, Demets, Mézine (74' Lyssens) en Vandenborre

Doelpunten:
83' 1-0 Dewaeghemaeker

Gele kaarten: Jodts, Dhondt, Vancraeyveldt, Prez (Gullegem), Cnudde (KSVO)
Wedstrijdleiding: Ref: Christophe Windels; AR1: Rune Ghijselincks, AR2: Joachim Huyghebaert

 
zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1