De nog steeds maar 18-jarige Guillaume Cnudde speelde een heel sterke wedstrijd, maar kon ook niet verhinderen dat KSVO in de slotseconde nog onderuit ging.  N De Zitter  KSVO

KSVO en Eendracht Aalst hadden wat recht te zetten. Beide ploegen verloren afgelopen speeldag. KSVO kan nog wat punten gebruiken om het seizoen verder rustig af te maken. Leider Eendracht Aalst heeft maar 1 ambitie en dat is de promotie afdwingen. Door de nederlaag van vorige week voelt het opnieuw de adem van VK Ninove en SC Dikkelvenne in de nek.

Lorenzo Heirwegh eventjes out

Bij KSVO ontbrak naast de langdurig geblesseerden ook Lorenzo Heirwegh. Onze kapitein is enkele weken out. Casper De Buysscher was weer wedstrijdfit en begon op de bank, naast Jarno Jourquin, Jérôme Lyssens en Gaëtan D’Hondt. Stefan Leleu gaf dus het vertrouwen aan de ploeg die vorige week nipt verloor in Gullegem.
Bij Eendracht Aalst kwamen Burssens, De Vriendt en Fabris in de ploeg. Zij vervingen Sambeya, De Coninck en De Backer.

Veel middenveldspel in kansloze eerste helft

In een aardig gevuld stadion, kwam het eerste gevaar van KSVO. Cnudde pakte al vroeg uit met een knappe sleepbeweging en zette enkele Ajuinen in de wind. Zijn schot ging maar net over doel. Aan de overkant was het Mrsic die van buiten de zestienmeter verrassend uithaalde. Via de vingertoppen van Verbrugge en de bovenkant van de lat, ging de bal buiten. De toon leek gezet voor een leuke match, maar echt uitgespeelde kansen zouden we niet meer zien in de eerste helft. Eendracht Aalst had wel meer balbezit, maar KSVO zette daar een strikte en uitstekende organisatie tegenover. We moesten het doen met “net-niet” momentjes. Een scherp indraaiende vrije trap van Demets werd door een ijlings teruggekeerde verdediger in hoekschop gedevieerd. Aan de overkant kon Angelov zijn kopballetje niet kadreren en bleef na een hoekschop de bal even hangen in het Oudenaardse strafschopgebied, maar Verbrugge reageerde alert. Op slag van rust probeerde Angelov het nog eens met een omhaal. Cnudde   ging door op links en vond Mestdagh. Bij de voorzet van Niels kon Mézine onvoldoende kracht zetten op zijn kopbal.
We gingen uiteindelijk rusten zonder doelpunten en zonder echt doelgevaar.

Aalst doet het in slotminuut na reeks hoekschoppen

Dezelfde acteurs begonnen aan de 2de helft en Straetman probeerde het met een schuiver uit de 2de lijn, geen probleem voor Verbrugge. Aan de overkant had Mézine iets moois in gedachten, maar zijn omhaal na een voorzet van Van Meenen, mislukte. Na een zeldzaam misverstandje in de Oudenaardse verdediging was Mrsic te verrast, waardoor zijn kopbal van dichtbij naast ging. Aalst begon te drukken en uit te pakken met powerplay, wat countermogelijkheden schonk aan KSVO. Race kopte van dichtbij een hoekschop over doel. Halverwege de 2de helft werd Van Meenen weggestuurd op de linkerflank, maar hij trapte schuin voor doel naast. Cnudde was in zijn sas op het zware veld, maar ook zijn schot na een knappe solo, was te centraal om doelman Schelfhout te verontrusten. Cnudde opende even later op rechts voor Van Herreweghe, die zijn turbo aanzette. Zijn schot ging maar net over de kruising. Het laatste kwartier zat KSVO in overlevingsmodus. Aalst kreeg een resem hoekschoppen en op 1 daarvan kwam het goed weg, toen Mputu van dichtbij tegen de onderkant van de lat kopte. Diezelfde Mputu en Race waren kort daarop onzuiver in de afwerking. Hun pogingen zeilden over of naast. Verbrugge heerste in het luchtruim bij de hoekschoppen en kon ook rekenen op zijn uitstekende verdediging. Cnudde snoepte op het middenveld de bal af, ging door maar stuitte op een overtal aan Aalsterse verdedigers. KSVO leek af te stevenen op een belangrijk punt, tot in de slotminuut van de reguliere speeltijd er nog een hoekschop viel. De bal bleef in een geweldige scrimmage hangen in het pak en viel uiteindelijk voor de voeten van Mputu die de 0-1 tegen de netten trapte. De uitzinnige vreugde bij Eendracht Aalst stond in schril contrast met de spelers van KSVO die uitgeteld op het canvas neerzegen. Er restte KSVO te weinig tijd om te reageren, waardoor de leider uiteindelijk aan het langste eind trok.

De rug rechten naar volgende week

Pijnlijke nederlaag voor KSVO dat op basis van organisatie en inzet zeker een gelijkspel verdiende. Eendracht houdt dankzij die late treffer 3 punten voorsprong op VK Ninove, dat ook al won dankzij een treffer in de slotminuten op bezoek bij Mandel United.
Volgende week trekt KSVO naar het onberekenbare Voorde-Appelterre, op zoek naar de kaap van 40 punten.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
 Verbrugge, Van Herreweghe, De Waele, Spileers, Mestdagh, Van Wambeke (84' Lyssens), Cnudde, Van Meenen, Demets (55’ De Buysscher), Mézine en Vandenborre (60' Jourquin)

Eendracht Aalst: Schelfhout, Geenens, Burssens (90’ Segbefia), Fabris, Race, De Vriendt (87’ Zaian), Van Den Eynde (82’ De Coninck), Mrsic (69’ Statev), Angelov, Mputu en Straetman

Doelpunt:

90' 0-1 Mputu

Gele kaarten: 

Race (EA), Mézine (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Bernd Vandenbussche; AR1: Pieter Verleysen; AR2: Björn Geert Wydaeghezaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1