Robin Van Wambeke in een stevig duel. Op de achtergrond kijkt Andel Sarr toe.  N De Zitter  KSVO

KSVO trok na 2 nipte nederlagen naar Appelterre-Eichem, op zoek naar de puntjes die het nog nodig heeft om een rustig seizoeneinde te kennen. Tegenstander Voorde-Appelterre kan als nieuwkomer nu al terugblikken op een uitstekende campagne en kan in een begenadigde dag het elke ploeg heel lastig maken. Alle ingrediënten voor een leuke match leken aanwezig.

Ook De Waele moest afhaken

Bij KSVO noteerden we heel wat wissels in vergelijking met vorige week. Vandenborre en Mézine verdwenen uit de ploeg voor Jourquin en De Buysscher. Jarno nam zijn plaats centraal achterin opnieuw in en Casper speelde diep in de spits. En in laatste instantie moest ook Robbe De Waele afhaken met een kuitletsel. Zijn vervanger was de jonge Jérôme Lyssens. Mézine en Vandenborre kregen op de bank het gezelschap van Tangala en D’Hondt, die oorspronkelijk 16de man was.

KSVO laat het liggen in eerste helft

De wedstrijdomstandigheden waren niet optimaal. Het veld lag er zwaar bij en een onvoorspelbare wind zorgde ervoor dat de bal soms rare capriolen maakte. Toch begon KSVO goed aan de match en het leek wel even Eendracht Aalst van vorige week, want na amper 4 minuten had het al 4 hoekschoppen afgedwongen. Het was meteen alle hens aan dek bij de thuisploeg, want die hoekschoppen waren telkens scherp aangesneden door Van Meenen. Eén daarvan werd zowat door iedereen gemist en strandde uiteindelijk op de paal. Lyssens en De Buysscher zorgden dan voor de dreiging die telkens tot een nieuwe hoekschop leidde. Matt Demets trapte nog een vrije trap niet zo ver over doel, maar daarna ging de Oudenaardse storm toch luwen en de thuisploeg prikte voor het eerst tegen. Doelman Figys lanceerde De Drie met een verre bal, maar zijn voorzet was ongevaarlijk. De thuisploeg had nu wel het evenwicht hersteld, maar de Oudenaardse verdediging gaf nauwelijks wat weg. Op slag van rust was het opnieuw KSVO dat kwam dreigen en enkele keren heel dicht bij de openingstreffer was. Jourquin, De Buysscher en Van Meenen tekenden voor mogelijk de mooiste combinatie van de match, maar Jarno trapte de terugleggeer van Van Meenen uit een nochtans kansrijke positie te overhaastig ver over doel. Even later ontfutselde De Buysscher de bal van de laatste man en trok alleen richting doelman Figys. Deze pakte echter uit met een uitstekende redding en verhinderde de Oudenaardse voorsprong. In de slotminuut was er opnieuw een actie van De Buysscher, die Cnudde vond in de zestienmeter. Guillaume liet de bal echter door voor de te verraste Demets en zo was ook deze kans weg. Rusten werd gedaan zonder doelpunten, na een eerste helft waarin KSVO de kansen kreeg maar niet afmaakte.

Armtierige tweede helft

Dezelfde spelers begonnen aan de 2de helft en de thuisploeg ging nu toch een stuk hoger spelen. Het eerste kansje was echter opnieuw voor KSVO. Van Meenen vond met een voorzet de vrijstaande Van Wambeke maar de kopbal van Robin strandde in de armen van Figys. De thuisploeg drong nu toch meer aan, maar sprong enorm slordig om met de mogelijkheden die het kreeg. Massa en Gil Figys keilden de bal net niet buiten de stadionmuren. Het schot van De Drie was dan wel gekadreerd, maar te centraal om Verbrugge te verontrusten. Ook een schot van Demets geraakte niet binnen het doelkader. Die 2de helft bracht nauwelijks spektakel en was van een bedenkelijk niveau. Veel goede wil bij beide ploegen, maar het combineren lukte echter niet. Dan maar proberen met de lange bal, maar die zeilde door de felle wind telkens over de zijlijnen. Van Wambeke kreeg nog een kansje, maar zijn schot in de draai was te zwak om doelman Maxime Figys het nakijken te geven. De thuisploeg probeerde het in de slotfase nog met powerplay, maar verder dan een drietal hoekschoppen kwam het niet. Enkel Sarr kreeg nog een kansje, maar de hoek was te scherp en Verbrugge pakte moeiteloos.
In de laatste seconde was er nog een opstootje tussen de pas ingevallen Glenn Tangala en T1 Bart De Durpel, die de bal niet wou afgeven aan onze jonge speler. De goed leidende ref Florian Stove loste het op met beiden een gele kaart te geven.

Weekje rust

KSVO pakte toch een belangrijk punt en doet door de nederlagen van de drie laatsten in de stand een goede zaak. Vooral voor Sparta Petegem en FC Wetteren begint het er stilletjes aan hopeloos uit te zien. Volgende week wijkt het voetbal voor Vlaanderens Mooiste en dat is de ideale gelegenheid om de batterijen terug op te laden. Hopelijk kan KSVO voor de match tegen Mandel United De Waele en Heirwegh recupereren

Wedstrijdinfo:

KFC Voorde-Appelterre: Maxim Figys, Razzi, Massa, De Drie (74’ Waza Banga), Tresignie, Ryckaert, Machtelinckx (87’ Van Der Wilt), Dumortier, Gil Figys, Amisso en Sarr

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Lyssens, Van Wambeke (81’ D’Hondt), Van Meenen, Demets (82’ Mézine), Cnudde (82’ Tangala) en De Buysscher (71’ Vandenborre)

Doelpunten:

Geen

Gele kaarten: Ryckaert en De Durpel (KFCVA) en Tangala (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Florian Stove, AR1: Toon Valgaeren, AR2: Maxime Borremans
 zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1